צרידות מזה חצי שנה

דיון מתוך פורום  צרידות

11/10/2013 | 19:16 | מאת: אורי

שלום אני חייל בן 20 כבר חצי שנה סובל מצרידות. לפני שהייתי צרוד התברכתי בקול מאוד חזק, לפני כחצי שנה החלה לי צרידות שבאה לידי ביטוי בשינוי בקול לקול יותר גבוה ואי יכולת להרים את הקול. ניגשתי לרופא א.א.ג שבדק אותי בעזרת המראה הזאת, לאחר מכן שלא מצא כלום ביצע בי בדיקה עם סיב אופטי ולא מצא כלום, נתן לי אומפרדקס 40 מ"ג ביום, אך ללא הועיל. חזרתי לרופא היחידה שהפנה אותי לגסטרוסקופיה גם שם מצאו לי רק איזה פוליפ מינורי הורידו לי אותו והרופא אמר שהוא בטוח שזה לא הגורם לצרידות הוריד לי אותו ועדיין אין שום שיפור והתחלתי לקחת 80 מ"ג אומפרדקס. לאחר מכן חזרתי לרופאת א.א.ג שבדקה אותי שוב בעזרת סיב אופטי ושוב לא מצאה כלום וטענה שיש לי נזלת למרות שהאף שלי בכלל לא סתום ונתנה לי מי מלח לקחת 3 פעמים ביום, לדעתי זאת לא הסיבה אבל לא התחלתי את הטיפול. כמו כן יש לי תחושה של גוש בגרון שמקשה עליי בבליעה. 1.יש לי גורגרת יחסית בולטת, יש סיכוי שזה מפריע או שאם זה היה מפריע היו מזהים את זה בעזרת הסיב האופטי? 2. מה אתה ממליץ לי להמשיך לעשות, איזה בדיקות לבצע? אולי ללכת לקלינאית תקשורת? כי אני אדם שמדבר יחסית הרבה ונוטה לצעוק אבל מאז שזה התחיל בגלל שאין לי יכולת לצעוק אני כבר לא צועק

17/10/2013 | 17:13 | מאת:

ברור שכנראה האבחנה לא נכונה. אתה לוקח כמות גדולה מאוד של תרופה נגד צרבת בשעה שאין לך בכלל רפלוקס. כנ"ל לגבי הטיפול באף. אתה זקוק לבדיקה מקצועית של מיתרי הקול הנקראת וידאו-סטרובוסקופיה המתבצעת במרפאות מיתרי קול, שם תקבל אבחנה וטיפול נכונים. גרוגרת בולטת היא עניין קוסמטי שאינו קשור לצרידות ולא קשור לבדיקה בסיב אופטי.