הקשר שבין צרידות: אסטמה ואלרגיה של עונות מעבר?

דיון מתוך פורום  צרידות

11/10/2013 | 08:18 | מאת: אלון

דוקטור שלום אשמח אם תענה לי בהקדם. אני בן 44 סובל מאסטמה ונזלת אלרגית.מזה קצת יותר משבוע שיש לי צרידות ואף לעיתים קשיי נשימה בעת דיבור ממושך. שאלתי: האם יש קשר בין היותי אסמתי וסובל מאלרגיה בעונות מעבר לבין הצרידות? יש לציין כי הפעםאין לי נזלת אלרגית,ליחה,או עינים דומעות. תודה

11/10/2013 | 09:44 | מאת:

יתכן קשר בין אלרגיה ואסתמה לבין צרידות, במיוחד אם מלווה בהתקפי שיעול בלתי פוסקים. עוד קשר יכול להיות לטיפול. אם אתה מקבל משאף באופן קבוע, במיוחד אם הוא מכיל סטרואידים, זה יכול לגרום ליובש במיתרי הקול וצרידות. אם אתה לוקח אנטי היסטמינים בכדורים (לורסטין/טלפסט וכו') זה גם מייבש את הגרון. יתכן ובלי קשר לכל זה פשוט אימצת הרבה את הגרון ויש לך גירוי במיתרי הקול. אם לא חולף תוך כמה שבועות גש לבדיקת אא"ג, רצוי בסטרובוסקופיה של מיתרי הקול.