שאלה קטנה אליך דוקטור

דיון מתוך פורום  צרידות

24/09/2013 | 20:00 | מאת: גיל

אני שם לב להרבה אנשים שיש להם סרטן במיתרי הקול ועוברים הסרה של מיתרי הקול "משתילים" בהם סוג של מכשיר כזה בגרון שהם לוחצים עליו כדיי לדבר, אפשר לדעת מזה?

26/09/2013 | 20:47 | מאת:

במצב של כריתת גרון שלמה הכוללת את מיתרי הקול ואת כל קופסית הקול המקיפה אותם, פתח הנשימה עובר להיות במרכז הצוואר. כדי להפיק קול משתמשים בפרוטזה קטנה מיוחדת המושתלת בפתח הצוארי ובעזרת לחיצה חיצונית, האויר מהריאות עובר לחלק העליון של הושט ומשם אל הלוע, באופן שמאפשר הפקת קול. כיום ניתוח כריתת גרון שלמה מבוצע לעיתים נדירות, מכיוון שיש שיטות טיפול שמרניות יותר ויעילות כמו ניתוחי לייזר, הקרנות ובמידת הצורך כימותרפיה.