צרידות הולכת ובאה

דיון מתוך פורום  צרידות

10/09/2013 | 21:39 | מאת: טל

שלום רב. שמי טל, בת 33. בחודש האחרון אני סובלת מצרידות הולכת ובאה. איני מאבדת את קולי לגמרי, אלא מתקשה להפיק צליל, כאילו הגרון שלי הוא כמו אוטו קר. יכול להיות שבאותו המשפט אני מתחילה צרודה ומסיימת רגיל. אני משתדלת להתנזר מכל דבר שיכול להקשות כמו חלב, קפאין, סיגריות ודיבור ממושך או דיבור בקול רם. מה זה יכול להיות? האם אלה סממנים לפוליפים? דלקת? דיבור לא נכון? לא כואב לי כלום. זה פשוט לא נוח ולא נעים. האם עליי לגשת לרופא אא"ג? המן תודה וגמר חתימה טובה!! טל

22/09/2013 | 20:52 | מאת:

מבין הדברים שציינת, עישון ודיבור מרובה הם הסיבות שהכי כדאי להמנע מהם באופן מוחלט. אם הבעיה נמשכת יותר ממס' שבועות אני ממליץ על בדיקת וידאו-סטרובוסקופיה של מיתרי הקול.