צרידות לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  צרידות

13/08/2013 | 14:31 | מאת: הדס

שלום רב, הבן שלי בן 4 ולפני כשנה וחצי עבר ניתוח להסרת שקד שלישי (שקד גדול) וכפתורים. מייד לאחר הניתוח הקול השתנה וכאילו הילד דיבר מהאף. הבעיה כיום היא הצרידות. נראה כי הוא מתאמץ לדבר. איך בודקים מה הגורם לכך וכיצד מטפלים? תודה מראש לתשובה.

16/08/2013 | 15:48 | מאת:

אלו שני דברים שונים. קול מאנפף אחרי ניתוח שקד שלישי גדול נגרם בגלל שתיבת התהודה משתנה באופן משמעותי אחרי ניתוח כזה. זה בד"כ מסתדר עם הזמן, ואם לא אז אפשר לעזור. לגבי הצרידות, בדרך כלל בגיל הזה הסיבה היא יבלות קטנות שנובעות ממאמץ יתר. כאן יש שאלה - האם המאמץ הוא קשור לאנפוף, שהילד מתאמץ יותר כדי שיבינו אותו, או כמו במקרים רבים אחרים, בגלל שהילד הוא חובב דיבור בקול רם ואנרגטי כמו רבים מילדינו... דרושה בדיקה גם של מיתרי הקול וגם של חללי האף והלוע בסיב אופטי גמיש כדי לענות על השאלות האלו ולעזור.