לאחר ניתוח הסרת צ'יסטה

דיון מתוך פורום  צרידות

26/07/2013 | 11:18 | מאת: אוראל

שלום ד"ר הרגע ממש חזרתי מאישפוז בבית החולים אסף הרופא לאחר ניתוח מאתמול. חשבתי שיש לי פוליפ או יבלת אבל למעלה בזמן הניתוח הרופאים גילו שמדובר בצ'יסטה קטנה עם מים שעמדה על המיתר השמאלי בשליש קדמי. הרופאה אמרה שמלבד הציסטה היו עוד כמה רקמות אבל לא הכרחיות ובעיתיות להורדה כלומר לא כאלה שיפגעו לי באיכות הקול שהורידו אותם. היא סיפרה שהניתוח עבר בהצלחה ותהיה לי ביקורת בעוד שבועיים. האם ההחלמה של ציסטה יותר ארוכה מהחלמהשל יבלת או פוליפ? או האם מדובר בעצם באןתב החלמה (שבוע הפסקת דיבור,שבוע נוסף לדיבור מועט ונמוך ואכילה של דברים קר ים ורכים..) ? בנוסף לפני שחרורי מהמחלקה הרופאה עשתה בדיקה וביקשה ממני להגיד 1 2 3 4 והקול שלי יצא צרוד.. הגיוני כי זה רק יום לאחר הניתוח,יכול להיות שזה יהיה ככה גם בעוד שבוע? או שיהיה שיפור במצב? הוזמנתי לביקורת לעוד שבועיים

04/08/2013 | 06:26 | מאת:

ציסטה/פוליפ/יבלת הם ממצאים המופיעים באופן שכיח על מיתרי הקול, אין הבדל בהחלמה בין ממצא אחד למשנהו. תהליך ההחלמה זהה. ברור שכל נסיון להפיק קול בשבוע שלאחר הניתוח יפיק קול צרוד. אחרי שבוע זה כבר הרבה יותר טוב בד"כ, ואחרי חודש עוד יותר.