צרידות מתמשכת

דיון מתוך פורום  צרידות

26/07/2013 | 00:06 | מאת: רותם

שלום ד"ר להב, אני בת 39.עוסקת בהוראה לגיל הרך.מדברת ושרה המון במהלך היום.עוסקת בטיפול והדרכת הורים והקול הוא כלי העבודה המרכזי שלי.מאז ילדותי אני סובלת מצרידויות קשות שבאות והולכות ומגיעות עד כדי איבוד טוטאלי של הקול.לאחרונה הצרידות ממש ממ מפריעה לי, אחרי שיחה או דיבור, אפילו קצר, אני מרגישה כאובה ומותשת.פניתי לרופא א.א.ג שאבחן יבלות קטנות על המיתרים, די רבות.הפנה אותי בתחילה לקלינאית, אך התורים ארוכים מאוד וממה שידוע לי, לא מובטחת הצלחה רבה לטיפול. כמו כן אמר לי כי במידה והמצב לא ישתפר, הוא ממליץ לי על ניתוח. אני ממש סובלת.מתקשה להמתין לתור סביר לקלינאית, ומעונינת לדעת האם במצבי היי ממליץ על ניתוח. מה השלכותיו? תודה רבה

04/08/2013 | 06:31 | מאת:

יתכן ובתנאים שתיארת ניתוח הוא הפתרון שיביא לשיפור המהיר והמשמעותי ביותר. אבל - תנאי להצלחת הניתוח ושימור התוצאות בטווח הארוך הוא שינוי הרגלי הדיבור שלך. זה כולל צמצום משמעותי של כמות השימוש בקול בעבודה ומחוצה לה, במקביל לריפוי בדיבור אחרי הניתוח. אם לא יהיה שינוי בהרגלי הדיבור, היבלות יחזרו גם לאחר הניתוח.