לאחר ניתוח להסרת ציסטה

דיון מתוך פורום  צרידות

15/07/2013 | 15:59 | מאת: הילה

שלום ד"ר ותודה מראש על זמנך לפני חודש וחצי עברתי ניתוח להסרת ציסטה במיתר. היתה גדולה ועמוקה לדברי המנתח. לאחר שבוע של שתיקה חזרתי לדבר אך מאז הקול שלי חלש וצרוד. בעוד שלפני הניתוח היה חזק וצרוד. בביקור מעקב נראתה החלמה מלאה של המיתר. אני ממש מאוכזבת ואובדת עצות. מה ניתן לעשות ? אני עושה תרגילים שהרופא אמר לעשות ומשתדלת לא להרים את הקול... יש לציין שאחרי הניתוח קיבלתי רק כדור נגד צרבת. אשמח לשמוע ממך...

18/07/2013 | 16:00 | מאת:

אם הניתוח עבר בשלום והמנתח מרוצה מהתוצאות - סביר להניח שהבעיה היא זמנית והקול יילך וישתפר. סיבות לחוסר שיפור בקול יכולות להיות חוסר כריתה שלמה של הציסטה, או (יותר סביר), הישארות שקע במיתר במקום בו היתה הציסטה. לדברי המנתח היא היתה גדולה ועמוקה, ולכן כנראה שיש שם עכשיו חסר של רקמה. גם במקרה כזה יש לצפות שיהיה שיפור הדרגתי בצרידות. במידה ולא ניתן להיבדק שוב ולשקול התערבויות נוספות לשיפור הקול.