החמה אחרי ניתוח במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

24/06/2013 | 21:23 | מאת: רחל

לפני כחודש עברתי ניתוח במיתרי הקול להסרת בצקות כתוצאה משימוש לא נכון בקול בשילוב עם עישון. אני עדיין מדברת במאמץ גדול שגורם להתעייפות ולכאב גרון וגם הקול שיוצא לי הוא קול צרוד ולא "אחיד". שאלתי היא כמה זמן מהניתוח ועד להחלמה (דהיינו שאדבר ללא מאמץ וללא צרידות). אציין שאני אמורה להתחיל בקרוב את הריפוי בדיבור.

02/07/2013 | 23:16 | מאת:

ניתוח להסרת בצקות כתוצאה מעישון הוא בד"כ נרחב יחסית וכרוך בהחלמה ארוכה עד לחזרה של הקול. הפסקת עישון מ ו ח ל ט ת היא תנאי להצלחה ואני מקווה שאת עומדת בכך. את צריכה להתייעץ עם המנתח שלך ולראות מתי יש החלמה מלאה, זה יכול לקחת עד כחודשיים מהניתוח, ורק אז להתחיל ריפוי בדיבור