כאב גרון במאמץ דיבור

דיון מתוך פורום  צרידות

23/06/2013 | 12:17 | מאת: נועה.ק.

לד"ר יונתן להב ,שלום רב. שמי נועה.אני מורה למוסיקה ומזה 5 חודשים סובלת מכאבי גרון במאמץ קולי.ביקרתי אצל מספר רופאים ונעשתה לי בדיקה עם סיב אופטי דרך האף.פרט ליבלות שאובחנו ונעלמו לאחר טיפול אצל קלינאית תקשורת,לא נמצא פיתרון ולא תרופה שיכולים לסייע בהעלמת הכאב.האם יש טיפול תרופתי כלשהו?או דרך אחרת לסייע?האם הכאב יישאר לצמיתות? האם צום מדיבור ינטרל הכאב,ואם כן למשך כמה זמן לצום? האם פיתוח קול הוא התשובה? אודה לך על תשובתך..

23/06/2013 | 20:37 | מאת:

כאבי גרון בזמן דיבור הם בד"כ תוצאה של מאמץ מוגזם ושימוש לא נכון בשרירי המיתרים - זאת בהנחה שהמיתרים תקינים ואין עליהם שום ממצא או פצע שיכול להסביר את הכאב. לפני אבחנה סופית ממליץ לך לעבור בדיקת סטרובוסקופיה בסיב קשיח דרך הפה, היא הרבה יותר מדויקת מבדיקה רגילה בסיב אופטי גמיש מהאף.