צרידות ממושכת

דיון מתוך פורום  צרידות

11/06/2013 | 07:12 | מאת: RONI

שלום רב , בן 36 ,בריא בד"כ (אלרגי לכרדית אבק הבית..) . צרוד מזה כשנתיים ובפעם בחצי שנה נבדק עם סיב אופטי בגרון,מצ"ב תוצאות אחרונות: "צרידות ממושכת,בבדיקה אנדוסקופית מיתרי קול מעובים ,ציור וסקולרי מוגבר ללא נגעים נוספים. סימני רפלוקס בגרון אחורי. אציין שפני שנה היה לי פוליפ והוא נעלם..אציין שאני לא מדבר יותר מידי ולא צועק או מרים את הקול. כבר שנה שאני משתמש בכדורי אומפדרקס פעמיים ביום..אני לא כ"כ בטוח שזה עוזר כי לדבר בצורה ממושכת הינה פעולה שקשה לי. שאלתי היא : * האם יש מקום לפעולה נוספת ? * האם זה בגלל שאני אלרגי לאבק ? הרי גם שאני משתעל ומכחכח יש לי נזלת שעוברת בגרון.. ?

17/06/2013 | 21:27 | מאת:

כלי דם מוגדלים ומיתרים מעובים - זו יכולה להיות סיבה לדימומים חוזרים והופעה של פוליפ שנספג בינתים. גם אני לא בטוח שהטיפול באומפרדקס משפר משהו. מציע לך לעבור בדיקת סטרובוסקופיה בסיב קשיח. יתכן וניתוח עם/בלי לייזר להעלמת כלי הדם או כל ממצא אחר, יביא לפתרון של הבעיה.