מורה ללימוד מוסיקה בגן

דיון מתוך פורום  צרידות

20/08/2012 | 22:57 | מאת: קרן

שלום לך. אני סובלת מעייפות של מיתרי הקול שנגרמת במהלך השבוע, ביום ראשון לאחר חופשת סוף השבוע הקול שלי טוב אך לאט עם חלוף ימות השבוע והדיבור והשירה, הולך קולי ומצטרד. במהלך 6 השבועות האחרונים אני קיימתי מסיבות סוף שנה בגנים, מידי ערב, מה שהסתיים כבר לפני כמה ימים, אך אני שמה לב שעדיין אני צרודה, והצרידות אינה נעלמת כבעבר, אני מודאגת משום שבעוד מס ימים עלי להתחיל שנת עבודה חדשה. מה עלי לעשות בימים הקרובים? האם יש תרופות סבתא ואו תרופות קונבנציונליות שיכולות לזרז את התהליך, האם עלי להיבדק(נאמר לי לפני שנה כי אין לי יבלות על מיתרי הקול- רופאת א.א.ג) לתשובתך אודה הצרודה המודאגת.

08/09/2012 | 08:46 | מאת:

שלום התלונות האלו בנסיבות שתיארת יכולות להתאים לבצקת במיתרים או לתחילת היווצרות של יבלות. הפתרון הנדרש הוא מנוחה קולית משמעותית וצמצום שעות העבודה, ואני מקווה שהיה לך פרק זמן כזה עד לתחילת שנת הלימודים החדשה. בכל מקרה כדאי לעבור בדיקה סטרובוסקופית של מיתרי הקול