דחוף שלום בעקבות צרידות במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

18/05/2012 | 16:59 | מאת: לי

כתבתי פה לפני מספר ימים בוצע לי סיטי בחתכים הגבוהים מודגמת הפתעבות פוליפואידית של הרירית בגת הלסת מימין ומלאות של תאי האתמואיד המבנים האנטומיים של האורופרינקס והנזופרינקס שמורים מודגם תהליך פוליפואידי בקוטר של כ1 ס"מ קרוב לוודאי ממקור מיתר הקול המדומה מימין משתרע קרניאלית לכיוון הסינוס הפרירפורמיס מימין עם היצרות של עמוד האוויר. קיים רושם שהתהליך עובר את הקומיסורה הקדמית בנוסף מספר נגעים היפרדנסיים בקוטר של עד כ7 מ"מ באיזור היהיפופארינקס אין עדות לאדנופתיה צווארית בלוטת התריס עם מוקד היפודנסי קטן לא ברור האם מדובר בתהליך ממקור בלוטת התריס או פארה תארואיד . לסיכום תהליך חשוד כשאתי,קרוב לוודאי ממקור מיתר הקול המדומה מימין כמתואר. יש לי תור בשני במרפאה של בית החולים בני ציון שאלתי היא האם זה יכול להיות סרטני?? בבקשה תשובה כנה ואיזה טיפולים יש ? בבקשה אני אובדת עצות אודה על התייחסותך יש לציין שאני בת 28 לא מעשנת ולא שותה ואלרגית אסמטית

19/05/2012 | 09:41 | מאת: לי

אני מאוד מאוד מפחדת

19/05/2012 | 15:24 | מאת:

שלום לי, טוב שעשית את הצילום. הסבירות שמדובר בגידול סרטני היא נמוכה לאור זה שאת צעירה מאוד ולא מעשנת. ישנם מצבים שפירים יותר שכיחים. אולם - רק כריתה של הממצא ושליחה שלו לבדיקה פתולוגית תאפשר אבחנה נכונה. הסבירות שתצטרכי לעבור הקרנות מאוד נמוכה ותלויה בתשובה הפתולוגית. כל שאר הדברים שתוארו ב CT הם כנראה חסרי משמעות אבל צריך לראות כדי להגיד בודאות.. לסיכום: אני חוזר על המלצתי הראשונה - יש להסיר את הממצא בלייזר בגישה אנדוסקופית (דרך הפה, ללא חתכים), ולהתקדם לפי התוצאות של הבדיקה הפתולוגית. תשמרי על אופטימיות, ברפואה אין 100% אך רוב הסיכויים שהכל יהיה בסדר !!!

19/05/2012 | 17:03 | מאת: לי

אליך? באופן מהיר האם יש למגן זהב הסדר לניתוחים אצלך?