צרידות מתמשכת לילד בן 4

דיון מתוך פורום  צרידות

18/04/2012 | 10:14 | מאת: מיטל

שלום, בני בן ה-4 סובל מצרידות קבועה בייחוד לאחר בכי או שירה עד מצב שבו הוא נמנע מלדבר בכלל. רופא המליץ לעבור בדיקת סטרובוסקופיה בהרדמה, האם זה מסוכן? מה הבדיקה בעצם בודקת? תודה רבה

25/04/2012 | 18:36 | מאת:

ניתן לבצע סטרובוסקופיה בכל גיל. זו בדיקה שאינה מתבצעת בהרדמה, רק במצב של ערנות מלאה, עם אלחוש מקומי בספריי או משחה לאף. הבדיקה אינה מסוכגת כלל, מעט לא נעימה למשך כחצי דקה. במהלך הבדיקה מצולמים מיתרי הקול בוידאו מיוחד העוקב אחר התנועה של המיתרים בזמן נשימה ובזמן הפקת קול.