יבלות במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

11/04/2012 | 02:37 | מאת: עינת

שלום שמי עינת- מורה במקצועי מזה כ-18 שנה וזו לי הפעם הראשונה בה אני צרודה. הכל החל בצרידות לפני כחודש לערך- בבדיקה אצל הרופא לא נתגלו ממצאים. עקב הצרידות שלא חלפה חזרתי לרופא ובבדיקה נתגלו שתי יבלות במיתרי הקול. הופניתי לקלינאית ולניתוח. דאגתי הגדולה היא לא הניתוח כי אם חזרתו של הקול הרגיל שלי....האם אשאר צרודה או שבעקבות טיפול קלינאית בשילוב עם ניתוח יחזור הקול???????????????????????????????. עוד שאלה - האם ניתוח הוא חובה במקרה של יבלות????????????? תודה מקרב לב עינת

12/04/2012 | 01:39 | מאת:

יבלות לרוב מטופלות בשיטה שמרנית (מנוחה וריפוי בדיבור) ולא על ידי ניתוח. ניתוחים מתבצעים כשהיבלות גדולות/נוקשות וכשההפרעה הקולית קשה מכדי להיפתר באופן שמרני. הניתוח אינו חובה ובשלב ראשון הייתי מנסה עבודה עם קלינאית + צמצום היקף עבודה על ידי רופא תעסוקתי. ההחלטה לגבי ניתוח יכולה להידחות בכמה חודשים. אם הניתוח מבוצע כהלכה צפוי שיפור משמעותי בקול, בתנאי שתימנעי משימוש קיצוני בקול גם בעתיד.

18/02/2013 | 13:02 | מאת: בלה

שלום, אני מורה ויש לי נכות 15%מביטוח לאומי. מטופלת כבר שנתיים אצל קלינאית. זה לא עוזר, יש החמרה. ברצוני לפנות לרופא התעסוקתי אך אני מפחדת לאבד את משרתי או חלק ממנה. בלעדיה לא אוכל להתקיים מה עלי לעשות?