שיתוק מיתק קול

דיון מתוך פורום  צרידות

18/02/2012 | 13:24 | מאת: לילך

שתי שאלות ברשותך. האם יתכן שיתרחש שיתוק של מיתר קול כשבוע לאחר ניתוח בהרדמה כללית שנמשך כשמונה וחצי שעות- כשבבדיקה אנדוסקופית אין פגיעה באריתנואידים? האם יש קשר בין שניהם? לאחר כחודש של עבודה עם קלינאית תקשורת אין שיפור- מהן האפשרויות הטיפוליות?

18/02/2012 | 22:34 | מאת:

האם הניתוח היה בצוואר או במקום אחר בגוף? חוסר תנועה של המיתר יכול לנבוע מהלחץ של הצינור שהיה בגרון וגרם לטראומה למיתר. האריתנואידים יכולים להיראות תקינים ועדיין לא תהיה תנועה. יכול להיות שיתאושש ויכול להיות שלא, ויכול להיות שתלמדי להסתדר עם זה עם הזמן. יש עוד אפשרויות טיפול זמניות או קבועות לבעיה כזו, את מוזמנת לבוא להתייעצות.