פוליפ במיתר הקול ורפלוקס

דיון מתוך פורום  צרידות

11/02/2012 | 20:24 | מאת: אמיר

שלום ד"ר להב, ראשית אני רוצה לציין שהפורום מצויין, ולמדתי ממנו הרבה בשבועות האחרונים.. אני סובל מצרידות מזה כחודשיים. בתחילה גם סבלתי מגירויים חזקים בגרון, תחושה של דלקת גרון והרבה ליחה. הלכתי לרופא והוא אבחו רפלוקס (אודם במיתרים בחלקם האחורי ובצקת קלה במיתר הימני)+פוליפ קטן בסוף השליש הקדמי של המיתר הימני. טופלתי באמופרדקס 20 מ"ג והתחלתי לשמור על תזונה. התחושה של החומצה בגרון והליחה פחתו משמעותית מאז, אבל הפוליפ לא נספג ואני עדיין מאוד צרוד ומתעייף מלדבר. אני מגיע אליך לבדיקה בעוד 3 שבועות.כבר ברור לי שאין מנוס מניתוח. רציתי לשאול מה יכול להיות מקור הפוליפ? האם הוא נוצר בשל החומצה שעלתה מהקיבה? או שאין קשר? והאם הפחתה בדיבור עד הניתוח תועיל? תודה רבה.

11/02/2012 | 21:54 | מאת:

פוליפ הוא בדרך כלל תוצאה של מאמץ קולי מוגזם, פתאומי או קבוע. לרפלוקס תפקיד משני, אבל כדאי לטפל בו. מנוחה קולית והפחתה בדיבור בהחלט יכולים לריפוי.