אנדוסקופיה

דיון מתוך פורום  צרידות

13/12/2011 | 11:47 | מאת: רונן

שלום, אני אמור לעבור בדיקת אנדוסקופיה עם סיב אופטי. קראתי על הבדיקה וראיתי שיש בדיקה נוספת שנקרית סטרובוסקופיה. אז אני מבולבל קצת. 1)תוכל בבקשה להסביר מה ההבדל בין שתי הבדיקות?ואיך מבוצעת כל בדיקה (האם זה דרך האף או דרך הפה?) 2)מה קורה אם יש רפלקס הקאה אם הבדיקה מבוצעת דרך הפה? מה אז עושים? תודה, רונן

21/12/2011 | 19:00 | מאת:

1. אנדוסקופיה עם סיב אופטי היא בדיקה בה מחדירים סיב גמיש ודק דרך האף (אחרי הרדמה מקומית במשחה או בספריי) ורואים את הלוע והגרון כולל מיתרי הקול. סטרובוסקופיה היא שיטת תאורה מיוחדת המאפשרת מעקב אחר התנועה המהירה של מיתרי הקול בזמן הפקת קול. בדיקה זו מתבצעת בדרך כלל עם סיב קשיח דרך הפה. התמונה המתקבלת היא בהירה וחדה יותר ומתאפשרת אבחנה מדויקת יותר של מצב מיתרי הקול. 2. על רפלקס ההקאה מתגברים באמצעות ספריי המותז על איזור הלוע ומשרה הרדמה מקומית קצרה. כך ניתן להכניס את הסיב הקשיח לפה מבלי שמורגש כאב או שנגרמת הקאה. שתי הבדיקות מהאף או מהפה אינן קשות ונסבלות בקלות אם מבוצעות בהרדמה מקומית.

21/12/2011 | 21:07 | מאת: רונן

תודה רבה על התשובה