יבלות במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

23/09/2011 | 22:07 | מאת: הדר

דר' יונתן להב שלום, אני סובלת מצרידות כבר כשנה וחצי ולאחרונה אובחנתי כסובלת מיבלות במיתרי הקול. רציתי לשאול מספר שאלות: 1.כיצד מתבצע ניתוח להסרת יבלות? 2. מה הסיכונים הכרוכים בביצוע הניתוח? האם קיימת אפשרות לפגיעה בלתי הפיכה במיתרים? 3. מה כולל הליך ההחלמה מהניתוח ותוך כמה זמן ניתן לחזור לתפקוד רגיל? תודה רבה מראש, הדר.

26/09/2011 | 00:16 | מאת:

שלום הדר, 1. הניתוח מתבצע בהרדמה כללית קצרה של כ-30 דקות. היבלות מוסרות בגישה אנדוסקופית דרך הפה ללא חתך חיצוני ובהנחיית מיקרוסקופ. 2. הסיכונים מזעריים. יתכן כאב קל וחולף בלוע, רדימות קלה של הלשון שחולפת תוך מספר ימים וכן סיכון נדיר מאוד לפגיעה בשיניים, במיוחד אם הן ניידות. נזק בלתי הפיך יכול להיגרם במידה והניתוח לא מבוצע כמו שצריך ונגרמות צלקות במיתרים. בידיים מיומנות מצב המיתרים יהיה יותר טוב אחרי הניתוח מאשר לפניו. 3. שבוע שתיקה מוחלטת ואח"כ חזרה הדרגתית לדיבור רגיל. ניתן לחזור לעבודה רגילה כעבור שבועיים. כדי למנוע צמיחה חוזרת של היבלות יש לשנות את דפוסי הדיבור, להמנע מדיבור מוגזם וצעקני ולבצע ריפוי בדיבור.

29/09/2011 | 11:22 | מאת: הדר

קודם כל תודה! שאלה נוספת, האם טיפול קול אצל קלינאית תקשורת תמיד עוזר למצב היבלות? האם בעזרת טיפול כזה הן יכולות לעבור ללא צורך בניתוח?