פוליפ במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

27/07/2011 | 18:14 | מאת: מיטל אסייג

אני מורה מזה כשלוש שנים.לפני כשנה התגלתה אצלי יבלת במיתרי הקול. טופלתי אצל קלינאית תקשורת אך ללא הועיל.רופא אף אוזן גרון אבחן אצלי החודש פוליפ קטן במיתרי הקול. הוא הציע לי לעשות ניתוח או להפחית בשעות העבודה. אני לא מעוניינת להפחית בשעות העבודה לכן אצטרך לעשות ניתוח. שאלתי היא במה כרוך הניתוח? האם הפוליפ יכול להיות מסוכן ולהתפתח לגידול ממאיר אם לא מסירים אותו? האם צריך להסירו באופן מיידי או ניתן לחכות חודשיים שלושה? האם ניתן לחזור לעבודה באופן מלא לאחר הניתוח? אשמח לקבל תשובות בהקדם.

27/07/2011 | 23:30 | מאת:

הניתוח אורך כחצי שעה במהלכו נכרת הפוליפ/ יבלת דרך הפה ונשלח לפתולוגיה. נגעים אלו אינם סרטניים בדרך כלל אלא נגרמים ממאמץ קולי מוגבר. אפשר לחזור ולהשתמש בקול באופן מלא אחרי מספר שבועות. הכאב אחרי הניתוח מינימלי. אם .הרופא שבדק אותך מתרשם שהממצא שפיר אין מניעה לדחות את הניתוח במספר חודשים