צרידות כרונית

דיון מתוך פורום  צרידות

14/06/2011 | 16:49 | מאת: צחי

שלום. שמי צחי ואני בן 35. אני צרוד מגיל 12 כששרתי במקהלה ונהיתה לי יבלת על מיתרי הקול. היבלת חלפה לה לאחר כמה שנים אבל הצרידות נותרה. אני רק אציין כמה דברים שאולי חשובים לאבחנה. 1. עישנתי בין גין 17 עד 25 2. אני מרגיש ב-5 השנים האחרונות שיש לי קושי בבליעה (מעצור) 3. יש לי חסימה כמעט מלאה בנחיר ימין אבל איני יודע כמה זה באמת מפריע לי כי כבר התרגלתי ואין לי הפרעות בשינה וכו' עקב כך. 4. אני לומד פיתוח קול כבר יותר משנתיים ויש שיפור בקול וירידה בצרידות רק במצב שירה ובמצב דיבור הכל חוזר. 5. יש לי המון ליחה צמיגית שמגרה שיעול אולי קשור בבליעה או נזילה אחורית. הייתי בפועל אצל המון רופאים כיוון שכישורי ואהבתי נתונה לשירה ומוסיקה ואני די מיואש. אני מאוד אודה לך אם תוכל לפחות לכוון אותי לבדיקה הנכונה ביותר למצבי. תודה רבה, צחי.

22/06/2011 | 23:40 | מאת:

הבדיקה הנדרשת היא וידאו-סטרובוסקופיה של מיתרי הקול, רק כך אפשר לומר האם יש משהו לא תקין במיתרי הקול. בדיקה בסיב אופטי גמיש תאפשר התייחסות גם לשאר התלונות שלך, מהאף ועד הכניסה לושט