צרידות נמשכת //////////////

דיון מתוך פורום  צרידות

24/12/2016 | 12:08 | מאת: תמר

שלום רב מזה תקופה ארוכה (חודשים) אני סובלת מצרידות שבאה והולכת. לעיתים הקול רגיל ולעיתים (לפעמים באותו יום ההפרש שעות) מצטרד. שני רופאי א.א.ג בדקו את מיתרי הקול (בדיקה דרך האף מול מסך ובדיקה מהגרון) ללא ממצא. ריפלוקס נשלל בגסטרוסקופיה. אין לי כאבי גרון. תחושה כללית טובה. בעבודתי אין צורך בדיבור רב ואני לא צועקת במהלך היום... מה יכולות להיות הסיבות? מה ניתן לעשות? תודה רבה

30/12/2016 | 09:10 | מאת:

צרידות מתמשכת היא לרוב תוצאה של בעיה במיתרי הקול. האם בוצעה בדיקת סטרובוסקופיה באמצעות אנדוסקופ קשיח +מצלמה דרך הפה? מומלץ לבצע בדיקה כזו אצל מומחה למיתרי קול, ואז קרוב לודאי שתימצא הסיבה לבעיה.

01/01/2017 | 13:13 | מאת: תמר

האם הבדיקה הזו אפשרית כשנוטלים קומדין? האם אין סכנה לדימום כתוצאה ממנה? תודה!

10/01/2017 | 20:53 | מאת:

אין בעיה, הבדיקה (במיוחד דרך הפה) אינה גורמת לדימומים.