יבלות על מיתרי הקול אצל מורים

דיון מתוך פורום  צרידות

28/04/2011 | 09:41 | מאת: טובה

לד"ר להב, שלום רב! אני מורה במקצועי כבר עשר שנים, בשנה האחרונה הצרידות שלי התגברה מאוד עד כדי כך שבסוף יום עבודה לאחר, שש שעות כבר אין לי קול ואוויר לנשימה.אני מאוד אוהבת את העבודה שלי ולכן הלכתי לבדיקות מקיפות. בבדיקות בתחילת השנה מצאו לי שתי יבלות ושלחו אותי לקלינאית תיקשורת. הייתי אצלה כ-12 שיעורים,ניסיתי ליישם את התרגלים, אך הדבר בשטח בזמן העבודה מאוד קשה ליישום. בכל מקרה הגעתי לרופא מומחה הוא ראה את היבלות שלח אותי לבדיקות , הבדיקות כולן תקינות ולטעמו ניתוח לא יכול לעזור במצבי כי היבלות לדבריו יחזרו אחרי שנה -שנתיים במקרה הטוב. שאלתי אליך האם יש מה לעשות במצבי, כי מאוד מיואשת ומאוד אוהבת את עבודתי?תודה, בברכה. טובה

30/04/2011 | 15:48 | מאת:

במקרה של יבלות גדולות אצל מורה שלא הגיבו לטיפול קול, ההמלצות הן בד"כ: 1. הסרת היבלות בניתוח, 2. ריפוי חוזר בדיבור ו-3. צמצום וריווח של שעות ההוראה הפרונטלית. בדרך זו תימנע צמיחה חוזרת של היבלות ותוכלי להמשיך לעבוד ועדיין לשמור על קולך. בהצלחה!