סבוריאה בקרקפת

דיון מתוך פורום  סבוריאה - דלקת עור חלבית

29/04/2011 | 22:21 | מאת: מיה

שלום אני בת 30, 4 חודשים אחרי לידה. לפני כשבוע הופיעה דלקת סבוראית, קשקשים וכתמים אדומים בקרקפת עם גירוד. קראתי שזוהי מחלה לכל החיים. האם יתכן שאצלי זה נובע עקב לחץ, עייפות, ושינויים הורמונלים ויעבור אחרי כמה חודשים? (יש לציין של2 אחים שלי יש סבוריאה כבר שנים ללא הצלחה בטיפול אבל להורים וסבים אין ) רופא נתן סבו-אור שמפו לחודשים ואלוקום ל10 ימים. לא רואה כרגע שזה עוזר במיוחד. שמן אובליפיחה שניסית מנקה קשקשים ליום-יומיים ממש יפה אבל לא מוריד גרד. האם אפשר להשתמש בשמן אובליפיחה לקרקפת? האם יש אופציות אחרות כמו ביו יוגורט, דבש, שמן דגים, שמן קיק? או שזה תרופות סבתא שיכולות להזיק? תודה

29/04/2011 | 22:50 | מאת: מיה

בנוסף עוד שאלה - האם ניתן לקבל תרופות נגד פטריה או שזה לא יעזור? כרגע ממש שורף בקרקפת במהלך טיפול עם אולוקום ושמפו סבו אור כבר כ 3 ימים. האם זה אומר שטיפול לא עוזר? כדאי לפנות שוב לרופא או להמתין שבוע-שבועיים?

כדאי לנסות כל טיפול כשבועים טרם החלטה כי אינו יעיל. ד"ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין רפואה אסתטית www.dr-acky.com

1. כן 2. כן 3. ישנן תרופות סבתא לעיתים עוזרות אולם כדאי לנסות תכשיר תכשיר ולהתרשם מיכולתו. ד"ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין רפואה אסתטית www.dr-acky.com

מנהל פורום סבוריאה - דלקת עור חלבית