האם זאת סבוריאה?

דיון מתוך פורום  סבוריאה - דלקת עור חלבית

26/07/2014 | 23:35 | מאת: טליה

שלום, כבר כשבועיים יש לי אדמומיות בבתי השחי, כמו כוויה וגירודים בלתי נסבלים. בהתחלה האדמומיות לא הייתה יבשה, אך לאחר זמן מה, העור הפך ליבש וכמו כוויה בעקבות שיזוף או פצע, היובש הפך לחתיכות צהבהבות ומתקלפות על גבי האדמומיות וכשאלה נשרו, נהיה יובש יותר לבן על גבי האדמומיות והעור מרגיש כמו שכבת קשקשים קשה. הגירוד בלתי נסבל, אך אם אני מגרדת אז יש מן הפרשה מהעור, כמו מים. כמו כן הופיע גירוד בלתי נסבל בין הישבנים. ראשית, אציין שזאת לא הפעם הראשונה שזה קורה. כבר פעם שלישית בבית השחי ופעם שנייה בעכוז. שנית, אציין שאני שומרת באדיקות על היגיינה. ושלישית, זה לא קשור לדאודורנט. בעבר חשדתי שזאת יכולה להיות הסיבה אז בתור נסיון כבר זמן מה איני משתמשת בדאודורנט (ולא, אין ריחות רעים, למרות הקיץ הישראלי) ובכל זאת, זה קרה שוב פעם. וכבר פעם שנייה שיש גם גרד בעכוז - ושם אין צורך בדאודורנט. בעבר התופעה פשוט חלפה לאחר זמן מה של ייסורים. בפעם הראשונה שזה קרה, שהייתה חמורה יותר, מרחתי קרם גוף, קרם אלוורה ואפילו משחה בשם "בפנטן פלוס".. בעבר זה היה על כל אזור בית השחי, כוויה ענקית שהתקלפה. כרגע זה על חלקים נרחבים. האם זאת סבוריאה? כיצד ניתן לטפל? תודה רבה.

נשמע כסבוראה פני לרופא עור לקבלת טיפול דר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה www.dr-acky.com

27/07/2014 | 20:06 | מאת: טליה

הכוויה נראית כמו פצע שהתייבש, עם קרום צהבהב. איני בטוחה אם התיאור "קשקשים" מדוייק זה גם מרגיש פשוט כמו חתיכת עור מאוד יבשה ועבה. לאחר מקלחת זה הופך לקצת לח, אך לאחר זמן מה, מתייבש שוב. האם זה עדיין מתאים לדיאגנוזה? אני מאוד מודה לך, ד"ר פרידמן.

מנהל פורום סבוריאה - דלקת עור חלבית