סבוריאה..

דיון מתוך פורום  סבוריאה - דלקת עור חלבית

28/03/2011 | 19:17 | מאת: רועי

אני בן 16 ולפני חצי שנה התחיל להיות לי התפרצות של סבוריאה. תמיד היה לי קשקשים בראש אבל לא יותר מזה, בחצי שנה האחרונה יש לי באיזור האף ובין הגבות המון אודם והמון קשקשים שממש לבנים בולטים וגדולים שאני משפשף והם יורדים לאחר המקלחת. המצב לא משתפר, ובזמן האחרון בנוסף לקשקשים בפנים ובראש מלווה גם אדמומיות באיזור הלחיים. ניסיתי למרוח ספירט סליצל אבל זה לא ממש עזר. רציתי לשאול - האם לאחר גיל ההתבגרות יש מצב שהסבוריאה תעבור לבד והמצב ישתפר? מה אני יכול לעשות בשביל לשפר את המצב? האם האדמומיות והקשקשים יעברו בסופו של דבר גם בלי טיפול? אם יש לי עכשיו בגיל ההתבגרות סבוריאה זה אומר שיהיה לי לכל החיים? אני ממש סובל מזה כי יש לי המון קשקשים בולטים על הפנים ורציתי לדעת אם זה מצב זמני וזה יחלוף לבד. כי אני כבר חצי שנה במצב הזה. בנוסף אני נוטל כדורי אנטיביוטיקה מינוציקלין לטיפול באקנה - האם הכדורים מחמירים את הסבוריאה?

1. סיכוי קיים. 2. לטפל כל עוד הבעיה קיימת. 3. ייתכן. 4. אין לדעת. 5. לא. ד"ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין רפואה אסתטית www.dr-acky.com

מנהל פורום סבוריאה - דלקת עור חלבית