בעית קרקפת

דיון מתוך פורום  סבוריאה - דלקת עור חלבית

25/03/2011 | 16:58 | מאת: מלי

שלוםרב.ביתי בת ה-7 סובלת מסבוריאה באיזור השיער, מאחורי צידי האוזן-דבר המלווה בקשקשת עור קשה שלא ניתן להסירה בקלות אלא לאחר עיסוי האיזורים. זה לא נעים לה ולי. רופא עור נתן לחפוף בשמפו טיפולי "אלפוסיל" דבר הפותר זמנית את הבעיה שחוזרת על עצמה שוב ושוב מזה מס' חודשים לאחר שביתי עלתה לכיתה א'. גם מאחורי האוזניים עצמן ישנו יובש נוראי שהרופא המליץ למרוח משחה עם סטרואידים-פותר זמנית ושוב חוזר.בנוסף החלו כתמים על העור שנראים כמו פטריה. מה לעשות?? הילדה אינה לחוצה כלל, אפילו שאלתי אותה ולמרות זאת הסבוריאה החלה. אין בעיה תורשתית. אודה לך אם תענה לי בדחיפות. אני שוקלת לקחת אותה לפרופסור.

כדאי להמשיך את השימוש באלפוסיל באופן מניעתי כפעם-פעמים בשבוע לאחר שהתופעה משתפרת בשיפור יומיומי. חשוב לציין כי מומלץ להשאיר את השמפו על הראש כ-10 דקות - 15 דקות על הראש לפני שטיפה. ד"ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין רפואה אסתטית www.dr-acky.com

מנהל פורום סבוריאה - דלקת עור חלבית