סבוריא

דיון מתוך פורום  סבוריאה - דלקת עור חלבית

10/08/2012 | 13:12 | מאת: ר

שלום רב. אני בן 32 בריא בד"כ. לאחרונה הופיעו על המצח אזורים אדומים מלווים ב"חררה" בצבע לבן. דומה לאקנה אך לא נקודות קטנות בהרבה (לצערי הייה לי ניסיון עם אקנה שטופל בראקוטן). רופא עור אמר לי כי מדובר בסבוריא. לכך יש לי שתי שאלות: 1) לפי הסימפטומים וממשקראתי באינטרנט, בסבוריא מופיעים "קסקסים" על העור וכאן נראה כי מדובר בדלקת כל שהיא? 2) הרופא רשם לי משחה סטרואידית בשם בטאקורטן G. המשחה עוזרת כל עוד מורחים אך ברגע שמפסיקים הדבר חוזר ואף מחריף. אני מורח את המשחה כבר כ 4 חודשים עם הפסקות של עד שבוע. עכשיו הבנתי כי יש לה גם תופעות לוואי חמורות. האם אפשר להמשיך למרוח את המשחה ואם לא אז מה הטיפול?

ראה תשובתי בפורום השני. ד"ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין רפואה אסתטית www.dr-acky.com

מנהל פורום סבוריאה - דלקת עור חלבית