סבוריאה חריפה - מיואש לגמרי

דיון מתוך פורום  סבוריאה - דלקת עור חלבית

05/03/2012 | 11:20 | מאת: טום

שלום בן 27, סובל מסבוריאה שאובחנה בקרקפת ב-2004 -הנגעים שם בצורת קילוף בדר"כ ללא אדמומיות. החל מ-2005, 2006 סובל מסבוריאה בפנים שרק הולכת ומחריפה בהתחלה הייתה בין האף ללחיים אחר כך התפשטה לאיזור הגבות, סנטר, מצח,ולאחרונה אפילו לרקות וטיפה בבית החזה! במצב לא טוב הנגעים ממש אדומים.. במצב טוב הנגעים בצבע אדמדם כתום בהיר, משולבים בקילוף עור וקשקשת לבנה. בהתחלה זה היה רק בחורף עכשיו בכל עונות השנה. הטיפולים שהתחלתי לפי ציר זמן לעור הפנים: משחת ניזורל- עזר רק בהתחלה אחר כך כבר לא. משחת דיפרוסליק - עזר ועוזר, אבל מדובר בהקלה זמנית קרם לחות סבוקלם עשיר- עוזר פחות מדיפרוסליק, מקל זמנית ולא מוריד לגמרי אדמומיות. בכנות אני מרגיש שאני לא יודע כבר מה לעשות.. אם יש רעיונות לטיפולים שמטפלים בשורש הבעיה ולא רק בסימפטומים או טיפולים נסיוניים אשמח לשמוע

התופעה היא כרונית עם החמרות והטבות לסירוגין ויש להשתמש בחוכמה בתכשירים שמצביעים על יעילות. ד"ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין רפואה אסתטית www.dr-acky.com

12/08/2012 | 18:52 | מאת: איריס לוי

שלום רב, בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר,סבוריאה מתבטאת בדלקת כרונית בעור באזורים בהם קיימות בלוטות חלב (שומן) רבות ובאה לידי ביטוי בתסמינים כמו אדמומיות, קשקשים, עור שומני, או לחילופין עור יבש מאד, נקבוביות פעורות וסימנים דלקתיים, מראה עור סדוק ומתקלף פצעונים קטנים הגורמים לתחושת חום, גירוי, גירוד עיקצוץ ולעיתים כאב. טיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL - קרן אור, טיפול המומלץ גם ע"י רופאים - התוצאות מוכיחות כי ב-99% מהמקרים נרשמה הצלחה בטיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL לטיפול בעור שומני, או בעור יבש, סבוריאה שמנה או סבוריאה יבשה. הטיפול הפחית את הסבל, ריפא את הפצעים, החליק העור ומנע צלקות וכתמים לאורך זמן. 1. טיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL-קרן אור - טיפול שנמצא יעיל במיוחד לצמצום ואף להשמדת הדלקת ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן. הטיפול יעיל לא רק בהשמדת הבקטריה אלא אף באיזון יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב בעור. מהו הטיפול הפוטותרפי בטכנולוגיית IPL בסבוריאה בפנים? ניסיון מצטבר בארץ ובעולם מראה שניתן להגיע להטבה ניכרת לאחר כ-6 טיפולים בהפרש של שבוע בין הטיפולים. הטיפול נעשה בשילוב עם טיפול קוסמטי לניקוי ניקוז וחיטוי האזור הנגוע. בשילוב עם תווספי תזונה ייחודיים המכילים פרוביוטיקה איכותית לטיפול בבעיות עור וחיזוק המערכת החיסונית. היעילים לטיפול בסבוריאה ואקנה שלהן רקע אלרגי - דלקתי - וזיהומי . עם תכשירים על בסיס טבעי אנטי בקטריאליים ואנטי פטרייתיים המונעים התפתחות של הבקטריה ומחזקים את מנגנון ההגנה הטבעי בעור לשימור המצב לאורך זמן . טיפול המונע זיהומים ומאזן את הפרשות החלב, משפר את מרקם העור ומסייע לניקוי, חיטוי המרצת הדם, כיווץ הנקבוביות וספיחת שומנים והפרשות. מניעת קשקשת יובש וקילופים איחוי וריפוי, הרגעה ואיזון הפרשת הסבום (השומן) הנלווים לסבוריאה בפנים. קרני האור בהם משתמשים בטכנולוגיית IPL הינם קרני אור שאינם מסוכנות ואינן גורמות כל נזק לעור. אלו הם קרני אור הנראה לעין, כמו פלש של מצלמה ללא המרכיבים המסוכנים הנמצאים בקרינת השמש (אולטרה ויאולט). יתרונות הטיפול הפוטותרפי לטווח הרחוק. אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה. כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי, בברכה,

מנהל פורום סבוריאה - דלקת עור חלבית