שימוש בסבוסל

דיון מתוך פורום  סבוריאה - דלקת עור חלבית

19/02/2012 | 18:41 | מאת: ניר

לד"ר פרידמן שלום, התחלתי היום שימוש בשמפו סבוסל לחפיפה בהוראת רופא ויש לי כמה שאלות: 1. הריח של התכשיר נורא ולא עוזב אותי במשך כל היום - האם זה אופייני? אני מניח שזה כתוצאה מהסולפור - אבל זה לא נעים ובמיוחד בחברת אנשים בעבודה 2. מה אפשר לעשות? האם מותר לחפוף אחרי הטיפול בשמפו רגיל? האם מותר לחפוף למחרת או בין הימים שבהם לא מבצעים את הטיפול? 3. אני משתמש לעיתים במשחת טופיסלן לאיזור אחר בגוף בצורה נקודתית. האם יש תגובות נגד בין שני התכשירים? 4. האם ניתן להשתמש בקרם להרגעת הקרקפת של סבוקאלם במקביל לחפיפות עם סבוסל? אם קרם ההרגעה לא עזר בעבר לפני הטיפול בסבוסל, האם כעת הוא יכול לעזור? 5. לסיום, האם מותר וכדאי למרוח קרם שיער במקביל לסבוסל? והאם יש לך המלצה לסוג מסויים של קרם כזה? בתודה מראש

1. תחפוף בערב לפני השינה. 2. למחרת אפשר. 3. לא. 4. כן. 5. לא. ד"ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין רפואה אסתטית www.dr-acky.com

12/12/2012 | 00:41 | מאת: אמיר

קיבלתי הוראה מהרופא לחפוף בסיבוסל כל יום למשך שלושה חודשים. הבעיה שאני מתקלח בסוף היום והשיער שלי תמיד שומני מאוד. האם אני אמור לחפוף את הסיבוסל על הקרקפת השומנית? או שמא אני צריך לחפוף קודם בשמפו רגיל (לשיער שמן) כדי להוריד את שכבת השומן ואח"כ לחפוף בסיבוסל? מה זה אומר אם אני מרגיש יובש בקרקפת ביום שלאחר מקלחת במים חמים - האם אני צריך להתקלח במים פושרים או שזה אומר שאני צריך להחליף את השמפו? (אני חייב להגיד שאני מאוד מרוצה מתוצאות הטיפול - העור שלי פחות שומני במהלך היום, וכמעט ואין לי גירודים בקרקפת) קראתי שאחת מתופעות הלוואי של הטיפול זה נשירה מוגברת של השיער. אני שם לב לנשירה מוגברת אצלי (הייתה נשירה גם בלי קשר לשמפו, אבל עכשיו זה יותר מוגבר - אבל עדיין, לא בצורה שנראית לעין), האם השערות שנושרות כתוצאה מהטיפול עתידות לצמוח בחזרה?

מנהל פורום סבוריאה - דלקת עור חלבית