סבוראה בקרקפת

דיון מתוך פורום  סבוריאה - דלקת עור חלבית

25/12/2011 | 11:57 | מאת: יהודית

אני בת 62 עם סוכרת ומזה כמה שבועות יש לי אודם בקרקפת יובש חיספוס וגרד.אין קשקשים.רופאת עור אמרה שזה סבוראה ונתנה לי דייבונקס שלא עזר בכלל.יש לי כמה שאלות. 1.האם המחלה הופיעה בגלל הסכרת? 2.האם יתכן שנדבקתי במספרה?האם זה מדבק בכלל? 3.האם יתכן שזה פטריה ולא סבוראה איך ניתן להבדיל? 4.האם זה יגרום לנשירת שיער? 5.מה הטיפול והאם זה יעבור? 6.האם מותר לצבוע שיער במצבי?

1. לא 2.לא 3.ייתכן. ע"י בדיקת רופא/תרבית/ביופסיה 4. בדכ לא 5. יש מספר אפשרויות טיפוליות. בד"כ התופעה חולפת אך חוזרת. 6. אין מניעה. ד"ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין רפואה אסתטית www.dr-acky.com

מנהל פורום סבוריאה - דלקת עור חלבית