סבוריאה בקרקפת ורואקוטן

דיון מתוך פורום  סבוריאה - דלקת עור חלבית

27/10/2018 | 01:27 | מאת: גל

שלום, אני בת 24 ומאז ומתמיד אני סובלת מסבוריאה בקרקפת (כבר שנים שלא חמורה אך יש תקופות). לפני שנה התחלתי טיפול ברואקוטן במינון נמוך (20 מג 3 פעמים בשבוע) בתוספת של ספירונולקטון וגלולות באופן יומיומי (בשנה-שנה וחצי לפני הטיפול ברואקוטן, הסבוריאה אפילו כלל לא הורגשה- לא חפפתי בשמפואים מיועדים אפילו). בזמן נטילת הרואקוטן לא פיתחתי תופעות לוואי (ככהנ בגלל המינון הנמוך) והסבוריאה בקרקפת לא החמירה, אך התחלתי לפתח סוג של קילופים בצדדי האף. לאחר חצי שנה הפסקתי עם הרואקוטן והספירו אך המשכתי עם הגלולות וקילופים אלה עברו. חצי שנה (בערך) לאחר הפסקת התרופות (בחודש-חודשיים האחרונים) התחלתי להרגיש שהסבוריאה בקרקפת מחמירה מעט והקילופים בצידי האף חזרו. עכשיו חזרתי ליטול רואקוטן וספירו באותו המינון ואני חוששת שהסבוריאה והקילופים אף יחמירו. מה אני יכולה לעשות? מה זה הקילופים האלה- האם זה גם סבוריאה? האם יש משחות מומלצות או סבון מומלץ למניעת הקילופים האלה? ובאיזה שמפו מומלץ להשתמש לסבוריאה בקרקפת? תודה.

אשמח לסייע לאחר בדיקה ואבחון ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acy.com

מנהל פורום סבוריאה - דלקת עור חלבית