מיומות

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

23/03/2011 | 18:00 | מאת: דוריס

הנני בת 49 לאחר 4 לידות בעקבות כאבי בטן תחתונה עם השלכה לעבר העכוז התפנתי לבית החולים בבדיקת אולטראסאונד הממצאים: בלוטות לימפה איליאקליות,פראאורטליות,ובבטן ימנית תחתונה קטנות ,רחם מוגדל עד 7.5 ס"מ בדופן קידמי של הרחם הודגם ממצא בילתי אחיד מעוגל בגודל כ-6.5-7.5 ס"מ ניבדקתי ע"י רופא נשים שסיכם רחם מוגדל 10 שבועות ומיומות בקיר הרחם רבות מאוד למעקב בקהילה בלבד במידה וימשיכו ליגדול בקוטרם מומלץ על כריתת רחם מה דעתך בנידון בתודה רבה !!!!

שרירן הנו גידול שפיר ומאד שכיח בקר הנשים לאחר גיל 40. שרירן עלול לגרום לתלונות רבות ומשונות כגון - כאבים, דימומים וסתיים חזקים, דימומים בין-וסתיים בחוזק שונה, כאבים קבועים ו/או כאבים במגע מיני, לחץ על כיס השתן או על רקטום, כאבי גם ועוד. בכל מצב כאשר השרירן גורם לתלונות הפוגעות באיכות החיים יש צורך לשקול טיפול. ניתוח הנו אחד הטיפולים האפשריים.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם