חוות דעת - ניתוח שרירן

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

05/08/2015 | 19:54 | מאת: מיואשת

דר' מיכאל פרידמן שלום, אני כבת 41. ברקע: ילדה כבת 11 (הריון טבעי-לידה טבעית) ושתי הפלות לפני כשנתיים. מעוניינת מאוד בילדים נוספים. התגלה אצלי שרירן אשר במשך כ-3וחצי שנים גודלו היה כ- 5.5 ס"מ. הייתי בתקופת סטרס לאחרונה + שימוש בהורמונים (סבב אחד) והשרירן גדל לכ- 8.5 ס"מ (ענק אני יודעת...) לא הפסקתי להילחץ מאז הגילוי. נועצתי כבר ב-2 רופאים הנחשבים טובים מאוד מהמרכז ואני כבר 4 חודשים לא מצליחה להחליט מה לעשות.... האחד המתמחה בלפרוסקופיה, טען כי ניתוח הבטן מבוצע בחתך גדול של לפחות כ-10 ס"מ אך החתך נסגר בתפר תת עורי אסתטי ונוח. והרופא השני גרס כי יכול לבצע ניתוח פחות מקיסרי (חתך קטן יותר) אך רק עם סיכות. ובכלל, איך יודעים לפני שפותחים בטן??? אני מצד אחד מאוד רוצה תפרים תת עוריים (החלמה מהירה ואסתטית) אך מצד שני מעוניינת בחתך קטן עד כמה שניתן. לא יודעת מה להחליט!!! ואני מאוד מאוד חוששת מהניתוח. אודה בבקשה לעזרתך בנושא.

שבת שלום, היות ואינני מכיר אותך ולא בדקתי אותך על מנת להתרשם באופן אישי מהמקרה, אוכל לתת לך תשובה כללית ולאו דווקא באוםן פרטני. קודם כל בגילך הזמן הינו מפקטור חשוב מאד, הרי את רוצה להרות . אחרי ניתוח כריתת מיומה חייבים להמתין לפחות 6 חודשים לפני שנכנסים להריון. אי אפשר לומר בביטחון שאפשר לבצע את הניתוח בחתך קטן(6 ס"מ בערך) משום שאת עברת כבר ניתוחויתכן שיש הדבקויות. כמו כן כל ניתוח יכול להסבך עד כדי כך שיהיה צורך אפילו ברריתת רחם. ושוב, באופן כללי מניסיוני ניתן להוציא שרירן בגודל של 8 ס"מ בתחך קטן עם סגירת בטן קוסמטית, תפר פנימי. אבל אני שוב מציין - באופן כללי. בברכה, מ.פרידמן

08/08/2015 | 13:45 | מאת: מיואשת

דר' מיכאל פרידמן שלום, לא! ממש לא עברתי ניתוח קודם. מעולם לא עברתי ניתוח. אני רק אומרת, כי רופא בכיר המומחה בניתוחי לפרסקופיה אמר כי ניתוח הבטן יהיה לטעמו לפחות כ- 10 ס"מ (פרטי), ואילו רופא אחר שנועצתי בו (גם רופא מצויין פרטי וציבורי) שמבצע גם וגם גרס כי יכול לבצע ניתוח קטן מקיסרי .מה זה קטן מקיסרי - איזה אורך חתך? אני בדילמה, כי שניהם טובים אז איך אחד אומר כך והשני גורס אחרת??? ומה עליי להחליט מה כדאי??

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם