אמבוליזציה למיומות ברחם

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

07/03/2011 | 08:34 | מאת: יעלה

ד"ר פרידמן שלום יש לי 3 מיומות 2 סבמוקוזיות ואחת סבסרוזית קיר אחורי עם דימומים קשים ומחזורים ארוכים של 12 יום הרופא המטפל הציע לי לעבור כריתת רחם מאחר ואני בת 54 האם אמבוליזציה תתאים לי,נאמר לי שאבלציה לא מתאימה לי מאחר ומיומה אחת פונה מדופן הרחם לכיוון הבטן כפתרון תרופתי אם ארצה הוצע לי דקפפטיל 11.25 ,אך תופעות הלוואי שלה די מרתיעות אותי האם לדעתך אני מתאימה לתהליך האמבוליזציה? או שאכן אין ברירה וצריך להוציא את הרחם,אגב לדברי הרופא לא נראה לו שהזריקה תעזור תודה רבה יעלה

שלום רב, דקפפטיל איננו פתרון. תתרחקי מזה. אני אישית לא בעד אמבוליזציות באופן כללי. ממש לא. אבל טיפול זה מתבצע בעולם עם הצלחות במקרים מסוימים. אך כאמור אני לא ממליץ על טיפול זה. זה באופן כללי, לגביך אינני יכול לתת עצה בשום אופן משום שלא בדקתי אותך. ישנם דברים שהם בעד טיפול הניתוחי וגם נגד. זה הרי כמו בכל דבר אחר.

21/06/2011 | 02:47 | מאת: קטיה

שלום דורטור פרידמן, האם אתה יכול לפרט למה אתה לא בעד אמבוליזציות? אני בת 38 עם מיומה 12 סמ שגורמת לדימומים קשים ושוקלת לעבור אמבוליזציה. מפרסמים את זה מאוד באינטרנט. אשמך לשמוע חוות דעת שלך - תודה מראש!

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם