אמבוליזציה/צנטור שרירן

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

12/08/2014 | 06:04 | מאת: אור

אני בת 39, רווקה ללא ילדים וללא כוונה ללדת בעתיד. יש לי שלושה שרירנים ברחם, שניים קטנים בגודל 3 ו-4 ס"מ והגדול בגודל 7 ס"מ הבולט אל תוך חלל הרחם וגורם לי לכאבי מחזור חזקים ובעיקר לדימום חזק מאוד בזמן המחזור. לאחר שקיבלתי חוות דעת משני רופאים שונים הבנתי שהפתרונות העומדות בפניי הם כריתת השרירנים בניתוח שמרני (פתיחת בטן) או כריתת רחם בלפרוסקופיה או אמבוליזציה-צנתור השרירן. בסופו של דבר, כדי להמנע מכריתת רחם (או מניתוח שמרני) החלטתי לנסות טיפול באמבוליזציה. שאלתי היא מהם הסיכונים בטיפול כזה? האם יש סכנה לפגיעה בשחלות ומה מידת הסיכון בכך? וגם מה אחוזי ההצלחה של הטיפול והאם בדר"כ אחרי טיפול כזה השרירן לא גדל שוב או חוזר?

שלום רב, רק בשביל האינפורמציה: קיימת נסיגה דרמטית מניתוחים לפרוסקופיים לכריתת רחם או כריתת שרירנים. ישנה גם שיטה יותר פופולרית - טיפול באולטרסאונד ממוקד -FUS . שאלתי היא מהם הסיכונים בטיפול כזה? === טיפול באמבוליזציה הנו טיפול מקובל בעולם אך ניסיון בארץ אינו גדול. הסיכונים - נמק של הרקמה, כאבים, טרומבוזות באברים האחרים. האם יש סכנה לפגיעה בשחלות ומה מידת הסיכון בכך? כן, אבל לא שכיח וגם מה אחוזי ההצלחה של הטיפול והאם בדר"כ אחרי טיפול כזה השרירן לא גדל שוב או חוזר? --- האצלחה סביב 50% . יתכן שהשרירן חוזר.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם