שרירן ברחם

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

02/01/2014 | 10:13 | מאת: דלית

אני בת 44, יש לי שרירן ברחם, דופן אחורי, בגודל 53 מ"מ (לפני 3 שנים היה כ-33 מ"מ). אין לי כאבים או דימומים. מחזורים סדירים. אם כי קצת לחץ על שלפוחית השתן בלילה ובטן קצת גדולה. הרופא שלי המליץ לי על המתנה ומעקב ואף הזכיר נושא של כריתת רחם, כי זה ניתוח קל יותר... שאלותי: 1. האם לא מומלץ לנתח כעת בצורה הפלרוסקופית (זו השיטה המתאימה במקרה שלי) ולהוציא את השרירן? 2. מה סיכויים לגדילה של שרירן לאחר הוצאתו? 3. האם המתנה, כפי שהציע הרופא, לא תגביר סיכויים לכריתת רחם בעתיד? 4.מאיזה גודל של שרירן רצוי לא לנתח בשיטה הלפרוסקופית? 5. האם יש סיכוי ששרירן יפסיק לגדול בגיל שלי? 6. מה הסיכונים שיש בגדילה של שרירן? תודה מראש

שלום רב, 1. האם לא מומלץ לנתח כעת בצורה הפלרוסקופית (זו השיטה המתאימה במקרה שלי) ולהוציא את השרירן? --- אינני מתרשם שאת זקוקה לניתוח בשלב זה 2. מה סיכויים לגדילה של שרירן לאחר הוצאתו? --- בערך 30% 3. האם המתנה, כפי שהציע הרופא, לא תגביר סיכויים לכריתת רחם בעתיד? --- לא מחייב 4.מאיזה גודל של שרירן רצוי לא לנתח בשיטה הלפרוסקופית? --- זה תלוי מהמנתח. 5. האם יש סיכוי ששרירן יפסיק לגדול בגיל שלי? --- כן, יתכן 6. מה הסיכונים שיש בגדילה של שרירן? --- כאבים, דימומים, לחץ על כיס השתן, הבלטה של הבטן...

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם