שרירן גדול

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

16/08/2013 | 21:33 | מאת: חלי

אני בת 58 ומספר שנים יש לי שרירן בגודל 10 ס"מ ללא כל תופעות לוואי..רק בטן נפוחה..השבוע ביצעתי אולטרסאונד ונאמר לי שגדל ב6 ס"מ גודל הרחם 22 שבועות הריון נכנסתי לחרדה נוראית שמה המיומה הפכה לסרטנית... בעבר הציעו לי לעבור כריתת רחם אבל סירבתי מאחר ואני טיפוס חרדתי ודיכאוני...והניתוח עלול לערער את מצבי הנפשי לאור העובדה שאני גרושה ובודדה.. מה לדעתך עלי לעשות? אם יש סיבה לדאגה? תודה רבה

שלום רב, וסליחה על העיכוב בתשובה למייל שלך, שרירן בגדול 16 ס"מ שמגדיל את הרחם ל- 22 שב' הריון הנו שריחרן גדול למדי. שרירן זה לא גודול ממאיר כפי שידוע לך, והוא לא הופך לממאיר עם הזמן. אני מניח שזה מאד לא נוח להסתובב עם בטן כ"כ גדולה, מאידך אם אין לך שום הפרעות אזי הצורך בניתוח אינו חד משמעי. יחד עם זה השרירן לא צריך לגדול בגיל שלך, אני מניח שאין לך מחזור מזה תקופה. את חייבת לשקול טוב האם להשאיר את הרחם או לבצע ניתוח שהומלץ. מדובר בניתוח שגרתי ובד"כ ללא סיבוכים (אך חשוב להבין שאין ניתוחים נטולי סיבוכים), לכן את חייבת לבחור את המנתח בעל ניסיון וכישורים מתאימים. שנה טובה, בברכה, ד"ר מיכאל פרידמן

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם