כיצד מאבחנים במדויק במה מדובר?היתערבות?

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

15/01/2011 | 16:42 | מאת: יפעת

פרופסור פרידמן שלום רב, מבקשת לשאול : נימצא לי באולטרסאונד: גוש ריקמתי במימדים 7*8*11.5 ס"מ עם זרימת דם בתוכו.הממצא צמוד ומעל הרחם ויכול להתאים לשרירן גדול או אחר.לאחר בדיקה ידנית ואולטרסאונד גניקולוגי אמר לי פרפ' האוארד קרפ מת"הש שמדובר ביומה.מבקשת לשאול:איך עושים אבחנה מדויקת כדי לודא שמדובר במיומה או אחר?איזו היתערבות מומלצת לאור הממצאים לדעתך?כמה זה דחוף?<חייבת לציין שעד היום לא היתלוננתי על דבר,לא דימום יתר וכדומה, הגעתי למיון עקב כאב בטן ובאולטרסאונד בטן תחתונה זה מה שנימצא, דבר נוסף- אחרי שילשול שהיה לי אין לי כאב בטן כלל ולא ממששת שום גוש כפי שהרגשתי כשהגעתי למיון.מאוד מבקשת לשמוע את דעתך.יפעת

על פי הממצאים של אולטרסאונד ובדיקה גינקולוגית של הרוםא ניתן לשער בסבירות גבוהה שמדובר בגידול שפיר של הרחם- שרירן. תשובה חד משמעית - רק אחרי כריתה ובדיקה במכון פתולוגי. ישנם רופאים רבים שלא ממליצים טיפול ניתוחי במידה ואין שום תלונות מצד המטופלת. אחרים מעדיפים להמליץ על כריתת רחם (או כריתת שרירן בלבד, דבר שתלוי מהגיל של האישה.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם