שרירנים בגיל 50

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

16/05/2012 | 10:57 | מאת: הדס

שלום רב, אני בת 50, ויש לי שרירנים מזה כשנתים וחצי.אני עושה אולטאסאונד כל 3 חודשים, והתוצאות אינן עקביות. הרופא אומר שזה יכול לקרות כי לעיתים נצפים כמה שרירנים הנראים כאחד. בינואר נצפו שרירנים מפוזרים ברחם, הגדול: 66x66 מ"מ. כהשלמה, הרופא עשה לי בפעם הראשונה גם אולראסאונד בטן, שם ראה שרירן בפונדוס בגודל: 85x81 מ"מ. באופן כללי אינני סובלת מכאבים או בעיות מיוחדות למעט מחזור כבד. החודש לראשונה, מתמשך לי המחזור. בד"כ כ-10 ימים ועכשיו אני כבר כמה ימים בטפטופים מתמשכים. האם זו סיבה לדאגה? האם זה אופייני מהשרירנים או שאולי זה סימן לקראת סיום הווסת? לפני מס' ימים הנפחה לי כף הרגל ליומיים.רופא המשפחה אמר שיתכן כי זה מעיד על סיום ווסת. בנוסף יש לי מדי פעם דפיקות לב מואצות, חזה נפוח וקצת כואב. מכיון שאני בת 50 אני מניחה שיתכן שהווסת כבר אמור להיפסק בקרוב ולכן אינני מעוניינת בניתוח כריתת רחם. אודה לך על דעתך והתייחסותך לתופעת המחזור שלי החודש. בברכת יום נעים.

שלום רב, קשה לי מאד לתת לך תשובה חד משמעית לגבי השרירן שלך, הרי בשתי בדיקות סונוגרפיות הגודל לא היהי אחיד. לגבי גיל מעבר והפסקת המחזור - אני ממליץ לבצע בדיקה הורמונלית. אשמח מאד לבדוק אותך במרפאת מיומות ברמב"מ ולהצליץ לך עד דרכי הטיפול.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם