שרירן מכאיב

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

08/04/2012 | 02:05 | מאת: אחת

שלום רב, אובחן אצלי שרירן בקוטר 6 ס"מ בדופן אחורי שמאלי תחתון בתוך הרחם. הוא כואב מאוד, כולל כאבים באגן צד שמאל, בגב וכאבים כרוניים באזור. וזו היתה הסיבה לבירורים. שאלותיי: אני בת 35 ללא ילדים, מעוניינת בילדים בעתיד. 1. האם הוצאת ה שרירן היא הפתרון היחידי בהתחשב בכך שעוד לא ילדתי ואני חוששת מפעולה פולשנית? האם אי אפשר לטפל בכדורים ש מכווצים את השרירן, להיכנס לפחות להריון אחד ואז להוציאו או לכווץ את השרירן כאמור עי כדורים ולכרות אותו בהיסטרוסקופיה ואל בלפסקופיה? 2. ביצעתי 3 אולטראסאונדים וכל רופא שראה אותם התעצבן שהם לא מדוייקים. כלומר לא ציינו מיקום מדוייק ורישום מסודר. היכן אפשר לבצע א. סאונד מדויקי שישמש את הרופא המנתח שלא באופן פרטי? אני זקוקה רק לבדיקה לא לייעוץ. 3. ניתן לבדוק באותה פעולה נוכחות אנדרומטיזיס? יש לי כאבים חזקים בנרתיק, וברחם? תודה רבה וחג שמח :)

שלום רב, כל רופא נשים המבצע בדיקות אולטרסאונד ( וכל גינקולוג מבצע זאת כשגרה) חייב לראות את המיקום המדויק של השרירן. לא זקוקים למומחה במקרים אלו. במיוחד אם היו עומד לנתח אותך אזי בפתיחת בטן רואים את זנ מיד. נוכחות האנדומטריאוזיס ניתן לדעת או לאשר גם בבדיקה גינקולוגית גרילה. גלבי הניתוח עצמו. לא כ"כ מקובל לנתח נשים שעדיין לא ילדו. יש לשקות זאת בכובד ראש. יחד עם זה הטיפול באולטרסאונד ממוקד(FUS ) אינו טיפול פולשני שיכול לעזור לך. אני חייב לציין שהצלחה של FUS הנה 70%. נשממ לראות אותך ברמב"מ ולעזור.

18/04/2012 | 02:25 | מאת: אחת

של הדברים האחרונים שכתבת: "לגבי הניתוח עצמו. לא כ"כ מקובל לנתח נשים שעדיין לא ילדו. יש לשקול זאת בכובד ראש. יחד עם זה הטיפול באולטרסאונד ממוקד(FUS ) אינו טיפול פולשני שיכול לעזור לך. אני חייב לציין שהצלחה של FUS הנה 70%." א. אולטרא סאונד ממוקד לא יכול לעזור לי או כן יכול? ב. למה לא מקובל לנתח נשים שעוד לא ילדו ומה אני אמורה לעשות עם הכאבים במקרה כזה? קראתי שדוקא נשים שמתקשות להיכנס להריוןמופנות מהר לניתוח. במקרה שלי עוד לא היו נסיונות להרות אבל השרירן כואב מאוד. ג. כתבת שניתוח פתיחת בטן נעשה בחתך קטן, לי הוצע לעשות לפרסקופיה האם לזה אתה מתכוון? תודה על תשובותיך, הן מעוררות מחשבה. אחת

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם