מיומה submucosal

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

01/12/2011 | 15:54 | מאת: אפרת

בת 30++ רווקה, בעקבות דימום עז ואנמיה קריטית בוצע ניתוח היסטרוסקופיה לפני למעלה מחצי שנה. מחודש לאחר הניתוח אני מתלוננת על כאבים. הכאבים לא מתעצמים לאורך הזמן (אלא רק במצבים של לחץ אולי בשל התכווצות הרחם) הכאב גם לא מפריע לפעילות ואף לא בפעילות ספורטיבית. יכולה להתגבר עליו, אך מהכאב מודגש במיוחד במצבים מסויימים של ישיבה או שכיבה. כאילו יש צד מסויים שבו כואב יותר. בבדיקה גניקולוגית בבי"ח כחודש ימים לאחר הניתוח וכן אצל גניקולוג (+אולטראסאונד) במרפאה לאחר כחצי שנה נמצא שהכל תקין. לפי הניירות לא הכל הוסר. נדמה לי שאני רואה נקודות מיקרוסקופיות של דם בשתן. אני מאוד חוששת. מדוע עדיין יש כאבים גם לאחר זמן רב מהניתוח? האם יתכן שהניתוח בוצע שלא בצורה עדינה בלשון המעטה, או יכול להיות שהכאב בכלל קשור אולי לדרכי השתן בעקבות החדרת קטטר? (אך אין לי תחושות צריכה בשתן) אשמח לייעוץ מה עשוייה להיות הסיבה למצבי ומה מומלץ לעשות

שלום רב, דבר חשוב מאד - לאבחן את מקור הכאב, אולי בכלל לא מדובר במקור גינקולוגי. לכן אני ממליץ לפנות לרופא משפחה ולבצע בדיקות הדמיה נוספות.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם