ממצא בשחלה פוליצסטית לאחר ניתוח להוצאת שרירן רחם

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

16/11/2011 | 18:18 | מאת: חוה

בס"ד. שלום וברכה ד"ר. לפני כשנה התגלתה אצלי מיומה ברחם בגודל 9 ס"מ.( יש לציין שאני רווקה, בתולה ואני מתכוונת להרות בעתיד הקרוב מאוד) עברתי ניתוח מיומקטומיה (פתיחת בטן). השבוע עשיתי בדיקת אולטרא סאונד (למעקב) התוצאה היא: שחלה ימנית בגודל 20*36 מ"מ מבנה השחלה יכול להתאים לשחלה פוליצסטית. שחלה שמאלית הודגמה בגודל 31*37 מ"מ מבנה השחלה יכול להתאים לשחלה פוליצסטית בתוכה- ממצא צלול בגודל 26*20 מ"מ.התור שלי לרופא עוד למעלה מחודש ואני חוששת מאוד. שאלתי אליך ד"ר: 1. מהי שחלה פוליצסטית? 2. כיצד ניתן להעלים או להקטין את הממצא? 3.כיצד היה לנהוג בעתיד למניעת ממצאים אלו? אני בלחץ ופחד גדול. אשמח לכל עיצה/עזרה בענין בעייתי. תודה רבה ד"ר ורק בריאות.

שלום רב, ךצערי לא ניתן בתשובה קצרה להסביר לך את המהות של שחלות פוליציסטיות. באופן כללי יכול להיות שמדובר רק במבנה של השחלול ללא כל הפרעה הורמונלית. במידה והוסתות שתך סדיקות אזי אין מקום לדעגה. אין גם טיפול תרופתי במקרים אלו. ואין גם צורך בשום התנהגות מסוימת. רק מעקב גינקולוגי פעמיים בשנה.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם