כריתת רחם - מה כורתים

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

20/08/2020 | 20:17 | מאת: מישהי

שלום רב בת 51 מועמדת לכריתת רחם בגישה פתיחת בטן עקב 2 שרירנים בולטים בגודל שבוע 20. חצי שנה ללא ווסת אך ללא תסמיני גיל המעבר. מרגישה גודש ורגישות כאילו הולכך לקבל ווסת אך היא לא מגיעה. בבדיקת דם אסטרדיול גבוה. כלומר אני לא במנופאוזה. לפי מה מחליטים אם לכרות גם את צוואר הרחם או לא, אני מבינה שהאישה אמורה להחליט אך אינני יודעת מה עלי לקחת בחשבון, ולפי אלה נתונים. כנ"ל לגבי החצוצרות, האם כורתים אותן או לא? אינני יודעת מהן ההשלכות של כריתה של כל אחד מהאיברים האלה ואם עדיף אולי להשאיר אותם בגוף. (אני מבינה שהתוכנית במקרה שלי היא רק כריתת רחם ללא כריתת שחלות ). כמו כן האם זה נכון שכשמשאירים את השחלות ולא כורתים אותן האישה למעשה לא מרגישה שום שינוי בגוף לאחר הניתוח כריתת הרחם. שאין מנופאוזה מאולצת אלא היא מגיעה באופן טבעי בדיוק כפי שהייתה מגיעה אילו לא היה שום ניתוח. מה לגבי סיכון לצניחה של האיברים האחרים או השמנה , האם אלה גם סיכונים שבכריתת הרחם. תודה על התשובות

גברתי הנכבדה, כל השאלות שיש לך לגבי הניתוח את חייבל לשאות את המנתח שלך. הרופא מחוייב להסביר לך את כל הדברים השייכים לניתוח.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם