הפלות חוזרות ושרירן

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

23/01/2020 | 19:57 | מאת: טלי

בת 34, לאחר 3 הפלות (עוד אין לנו ילדים). בבדיקת היסטרוסקופיה התגלה ממצא בקיר אחורי. הרופא אמר שהוא לא יודע אם זה שרירן או אדנומיוטיק ציסט או משהו אחר, כי זה לא כ"כ נראה כמו שרירן רגיל. גודל 1.5 על 1.5. לא ראו את זה בשום אולטרסאונד רגיל שאי פעם בוצע לי ורק לאחר ניפוח הרחם עם התמיסה ראו את זה בהיסטרוסקופיה ובאולטרסאונד. גם בצילום רחם שעשו לי בעבר לא ראו את זה והצילום יצא תקין. כל יתר הבדיקות לבירור הפלות יצאו תקינות (הורמונים, צילום רחם, קרישיות, קריוטיפ, זרע וכו). האם ההפלות יכולות להיות בגלל ה'שרירן' הזה? מה דרכי הטיפול האפשריות? ואיך ניתן לגלות מה זה? האם צריך לבצע בדיקות נוספות? איך אפשר לפתור את זה?

האם ההפלות יכולות להיות בגלל ה'שרירן' הזה? === יתכן, אבל קשה לרמר. ואיך ניתן לגלות מה זה? האם צריך לבצע בדיקות נוספות? אין עדיין אבחנה סופית. אני ממליץ לבצע את ה-MRI של הרחם.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם