אקלסטה

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

14/11/2010 | 23:35 | מאת: דוד

0040544979427שלום רב אימי לאחר 2 מיקרי שבר בצוואר הירך נטלה מס' שנים פוסלאן ,ועכשיו נוטלת אקטונל חודשי. שאלתי האם יש טיפול מתאים יותר עקב השברים תחת התרופות הללו, וכן למי אסור לקבל אקלסטה פעם בשנה? תודה.

דוד שלום רב. ראשית אסתייג - המלצות באינטרנט לא יכולות להיות פרטניות , כי רפואה טובה מבוססת על הכרת הפרטים הקטנים. כמה זמן טופלה בדיוק, אחרי כמה זמן של טיפול התרחשו השברים, מה היתה מידת ההתמדה בטיפול , משתנים נוספים כגון מאזן סידן וויטמין די ועוד. לכן - באופן כללי: אם השברים מתרחשים תחת טיפול בפוסאלן או אקטונל ישנן שתי אפשרויות שבאות בחשבון - טיפול באקלסטה דרך הוריד או טיפול בפורטיאו בזריקות יומיות. הבחירה בין השניים , או המלצה חלופית תעשה כמובן ע"י רופא שמכיר את אמך. התוויות נגד למתן אקלסטה הן רגישות יתר למרכיבים של התרופה או ירידה בתפקוד כליות. בברכה .

מנהל פורום שברי צוואר הירך