צפיפות עצם- דחוף

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

04/03/2011 | 14:48 | מאת: שואלת

שלום, תוצאת בדיקת צפיפות עצם: ירך = 0.6- עמוד שדרה = 2.9- (לפני 4 שנים התוצאה הייתה 2.8-) היא משתמשת בפוסלאן פעם בשבוע, 8 שנים. אז למה החמיר מ 2.8 ל 2.9-? אם ככה הכדור לא משפר כלום? מה מטרת הכדור? צריך להמשיך בפוסלאן? ממתינה לתשובה , תודה.

שלום רב. בדיקת צפיפות עצם אינה מאוד מדוייקת. רוב הסיכויים כי ההבדל בין מינוס 2.8 למינוס 2.9 אינו משמעותי ו"נופל" בתוך טווח הטעות של המכונה. ללא קשר לכך, מומלץ להתייעץ עם מומחה בתחום על מנת להעריך את הצורך בהמשך טיפול לאור מכלול הנתונים - גיל, נפילות, שברים בעבר ועוד. רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך