אקטונל + קלציום

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

13/11/2010 | 19:59 | מאת: נורקה

הבנתי שבעת לקיחת פוסלאן או אקטונל יש לקחת גם כדורי סידן, אבל לא עם מוצרי חלב. השאלה שלי האם אסור לקחת סידן גם עם חלב סויה ?

שלום רב. ההמלצה לא ליטול את הסידן יחד עם מוצרי חלב מתייחסת לנטילה בו זמנית ונכונה גם לחלב סויה. אין כל בעיה לאכול מוצרי חלב או לשתות חלב סויה בזמן אחר במהלך היום .בברכה

29/11/2010 | 15:22 | מאת: דר ליאנה טריפטו

שלום רב לך,אני מתגוררת באוסטרליה וסובלת מאוסטחאפורוזיס אין לצערי כאן באוסטרליה התרופה אקטונל הייתי מאד מודה לך אם תוכלי לעזור לי להשיג את התרופה כי אני סובלת מאד כמובן שאוכל לשלם כל סכום שאתבקש בישראל נמצא בני ואוכל לבקש ממנו לפנות אליך באם תסכימי אני מודה לך מראש על הזמן שהשקעת לקריאת מכתבי זה בתקוה לשמוע ממך בהקדם כרמלית

שלום רב כרמלית. אינני יודעת אם אקטונל משווקת באוסטרליה - אולי תחת שם אחר? השם הגנרי של התרופה הוא risedronate - נסית לחפש לפי שם זה? אני משוכנעת מאידך שתרופות אחרות, מאותה קבוצה, קיימות שם - alendronate, fosamax, fosalan, fosavance - האם ניסית ליטול אותן? בברכה

מנהל פורום שברי צוואר הירך