טיפול לאוסטאופורוזיס לא בכדורים

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

13/11/2010 | 11:19 | מאת: רותי

אקלסטה מיועדת לחולי אוסטיאופורוזיס רק במידה ולא ניתן לתת להם טיפול בביספוספונטים דרך הפה או שלא רק?

רותי שלום רב. אפשר לתת אקלסטה לכל חולי האוסטאופורוזיס, לצד תרופות אחרות. . יחד עם זאת התרופה בסל רק לקבוצות מסויימות - 1. חולים שלא יכולים את הטיפול דרך הפה עקב תופעות לוואי, 2. חולים ששברו או שצפיפות העצם שלהם ירדה באופן משמעותי, למרות טיפול בכדורים ו3. חולים לאחר שבר בצוואר הירך, גם אם לא קבלו טיפול לפניו. בברכה

מנהל פורום שברי צוואר הירך