הפסקת זריקות פורטיאו אחרי שנה וחמשה חודשים

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

07/01/2015 | 19:19 | מאת: גתית

שלום רב כמעט שנה וחצי לקחתי זריקות פורטיאו בחודשיים האחרונים היו לי כאבים באוזניים ותחושות לא נעימות כמו כן ערך נמוך של סידן בשתן בעבר לקחתי שנתיים אקטונל שבועי ומאחר ששברתי תת עצם ירך עברתי לזריקות כעט המליצו שאמשיך בפוסלאן... יש לי פקטור 5 האם יש מגבלה לקחת פרוטלוס?? והאם זה לא עדיף מפוסלאן,?? אודה על ההתייחסות ( אני בת 56)

שלום גתית. את מתארת השתלשלות מורכבת וכמובן שאני יוכלה רק לייעץ בקווים כללים. פרוטלוס קשור לעליה בסיכון למאורעות קרשי דם וכך גם חסר בפאקטור V. אחרי שנה וחצי או שנתיים של טיפול בפורטיאו מקובל להשלים טיפול ע"י פוסאלן או תרופה אחרת מקבוצה זו וטיפול בפרוטלוס בתסריט זה פחות נחקר. אני בטוחה שמומחה אוסטאופורוזיס מעורב, כך שמציעה לך לדון עם הרופא שמכיר את הסיפור לעומק. רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך